Stages

Als club bieden we uiteraard ook Stages aan.  Hier kan u meer info vinden over onze stages.

Plaats: Ortlergebied, Trafoi – Sulden ( Zuid-Tirol)
Periode: zaterdag 02 juli tot zaterdag 09 juli 2022
Inschrijvingsdatum: Inschrijven uiterlijk 1 april 2022
Voorbereidingsweekend: zaterdag 23 en zondag 24 april 2022

Doelgroep: Leden die opgeleid willen worden tot zelfstandig bergbeklimmen. In het bezit van een goede fysieke conditie, klimopleiding gevolgd hebben is een pluspunt, vrij van hoogtevrees, een degelijke staptechniek hebben en sociaal ingesteld zijn. Deze zaken worden getest op het voorbereidingsweekend, waaraan de deelname verplicht is.

Maximum aantal deelnemers: 12

2022 07 bergbeklimmen web

Samen gaan we op stap door weelderige valleien, langs diepe fjorden en tussen impressionante bergwanden op onze variant van de Romsdalstien. De route voert ons van Afarnes tot Rabben door een heel gevarieerd en spectaculair landschap met adembenemende zichten en een immense rust.

De Romsdalstien is een pittige wandelroute die de bergen ten noorden van åndalsnes opzoekt. De tocht begint gezapig in het dorpje åfarnes  op zeeniveau en wordt dag na dag spectaculairder.  Eerst door brede valleien om dan langs enkele van de meest majestueuze bergtoppen van Noorwegen te passeren.  Op het einde volgt de bekroning met een fantastische graatroute langs de pieken van het Eikesdalen.Foto1

Deze stage is volzet, inschrijven is niet langer mogelijk.

Loch Lomond en de Trossachs verwijst naar een gebied met vele sprankelende meren, ruige bergruggen (corbetts en munros), oude bossen en verwelkomende dorpjes. Een bivak aan de rand van een meer, met besneeuwde toppen op de achtergrond en het vooruitzicht van een lange, stevige wandeling, dat is Loch
Lomond and the Trossachs. Ten Westen van Loch Lomond vind je de steile Arrochar Alps die hoog boven Loch Lomond en Loch Long uittorenen, samen met vele lagere heuvels die tot aan de rand van de zee rijken. Ten Oosten van Loch Lomond vind je de Trossachs, een prachtig landschap vol bossen, meren en heuvels dat vaak beschreven wordt als Schotland in miniatuur.

Wij maken een 6-daagse bivaktocht in deze regio. We kiezen voor april, wanneer de toppen van de hoogste munros meestal nog wit zijn, de midges nog niet uitgekomen zijn en de natuur opnieuw begint te ontluiken. We bivakkeren in de wilde natuur, waarbij we vaak een idyllische oever van een meer opzoeken. Eén nacht slapen we op een camping met een droogruimte. Onderweg maken we ook kennis met de typisch Schotse traditie van de bothies, rudimentaire huizen die als schuilplaats dienen voor de wandelaar.

stage lomond 1

Annuleringsverzekering

Er kan via de club een annuleringsverzekering worden afgesloten tegen betaling van een premie van 6,4 % op het totale inschrijvingsgeld (6,4 % van de totale reissom met een minimum van 25 euro per polis). Wie een annuleringsverzekering wenst te nemen via de club neemt contact op met Renaat Van Tassel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Specifiek ingevolge de coronamaatregelen en ‘wat bij een verplichte quarantaine?’

Komt de annuleringsverzekering tussen ?

  • JA, indien u ziektesymptomen vertoont en de dokter dat ook voor u attesteert. Dat hoeft niet noodzakelijk bevestigd te worden door een positieve coronatest,
    u kan perfect negatief testen op corona maar wel ziek zijn. Anderzijds is iemand die positief test, ook asymptomatisch, per definitie ziek.
  • NEEN, indien u zelf geen symptomen vertoont en ook negatief test. Dan beschouwt men het als een overheidsbeslissing en deze zijn uitgesloten.