Rotsbeheer

In België zijn er heel wat klimmassieven waar je als lid gratis mag gaan klimmen, fijn toch! Maar wie onderhoudt deze massieven eigenlijk? Wie verwijdert de braamstruiken en ander onkruid? Hoe komen de haken en standplaatskettingen daar eigenlijk terecht? Maak kennis met het BRT: het Belgian Rebolting Team!

BRT: Belgian Rebolting Team

Het Belgian Rebolting Team zorgt ervoor dat de Belgische klimgebieden steeds in topconditie zijn. In samenwerking met de Klim- en Bergsportfederatie onderhoudt deze groep vrijwilligers de bestaande klimgebieden en richt ze nieuwe massieven in. Zo maken ze de rotswanden schoon, installeren standplaatsen, leggen paadjes aan, werken nieuwe routes uit, enzovoort. Dit alles gebeurt steeds op een ecologisch verantwoorde manier. Wil je graag meer weten over BRT? Neem dan eens een kijkje op hun website. Je vindt er ook de kalender van de werkdagen.

Draag jouw steentje bij!

Er zijn verschillende clubs actief bij het Belgian Rebolting Team en daar is BVLB ook bij. Steek jij graag de handen uit de mouwen? Word jij helemaal blij van een dagje buiten werken in een toffe sfeer? Neem dan contact met rotsbeheer@bvlb.be en sluit je aan bij het BRT van BVLB. We kunnen immers altijd extra vrijwilligers gebruiken voor het beheer van de rotsmassieven. 

Kom jij  ons helpen?

We spreken telkens om 9u30 af aan het massief. We stoppen ten laatste om 16u30 zodat alles tegen 17u00 opgeruimd is. De club zorgt voor werktouwen, back-up touwen, materiaal-sets en ook divers materiaal om mee te werken. Helm steeds zelf meebrengen en eigen “werkmateriaal” mag ook natuurlijk. De club zorgt voor wat drankjes op het einde van de dag, soms ook voor een pizza in de lokale pizzeria.

Meer informatie over ecologie

De rosten zijn meer dan wat steile wanden bij elkaar, ze zijn een ware levensgemeenschap voor dieren, bloemen en planten. Lees meer.
Ook jij kan als buitensporter de natuur een handje helpen. Lees hier wat jij nog meer kan doen dan carpoolen naar de rotsen en je magnesiumpof thuis te laten.

Neem alvast eens een kijkje op onze Facebookpagina om te weten waar we zoal mee bezig zijn.

Facebookpagina BVLB Rotsbeheer

Hier kan je meer informatie vinden over het Belgian Rebolting Team:

Website Belgian Rebolting Team
Facebookpagina Belgian Rebolting Team
Instagram Belgian Rebolting Team
Walter De Bruyne
Secretaris, Coördinator rotsbeheer, Coördinator stages
0470/769908
Jos Gijsens
Materiaalmeester, Coördinator rotsbeheer, Coördinator materiaalverhuur
0471/834740