E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Bivak-tocht Hamoir-Hotton langs GR57

Evenement

Titel:
Bivak-tocht Hamoir-Hotton langs GR57
Wanneer:
za, 31. augustus 2019 - zo, 1. september 2019
Categorie:
Wandelen

Omschrijving

Wat? Tweedaagse op GR-paden langs de Ourthe.

Voor wie? Alle clubleden die graag wandelen, alle niveaus welkom. Bivak ervaring niet nodig.

Wanneer? Start: Zat 31/08 - vertrek om 9h aan station Hamoir
Einde: Zon 01/09 – aankomst rond 17h aan station Melreux-Hotton

Vervoer? De deelnemers komen zelfstandig tot in Hamoir. De trein vertrekt op zondag om 17h46 in Melreux en passeert terug in Hamoir. Wie met de trein naar huis gaat rijdt door tot in Luik-Guillemins (18h43 aankomst, trein richting Leuven/Brussel om 19h).

Kostprijs? Nul euro. Deelnemers voorzien zelf maaltijden en bivakmateriaal.

Organisatie: Wouter Proost (wandelcoördinator)
Katleen van Roy en Ellen Maes (Instructor Mountain Walking and Trekking)

Programma:
31/08: Hamoir – Barvaux (25 km). We bivakkeren in het bos een eindje buiten Barvaux.
01/09: Barvaux – Melreux (27 km). Trein terug richting Hamoir of Luik.

De GR57 is een van de bekendste grote routepaden in Wallonië. De route loopt vanuit Luik zuidwaarts via de oevers van de Ourthe en splitst in een westelijke arm naar Libramont en een oostelijke arm richting Luxemburg (Troisvierges, Clervaux, Diekirch). Het Luxemburgse deel overlapt onder andere met de bekende Lee Trail.

Tijdens het weekend van 31 augustus en 1 september lopen we met BVLB van Hamoir naar Melreux-Hotton. De route volgt de loop van de Ourthe, maar gaat ook regelmatig het bos in om de nodige hoogtemeters op te zoeken. Boven krijg je vaak mooie panorama’s. We passeren op zaterdag het toeristische Durbuy om even later in Barvaux aan te komen en een bivakplaats op te zoeken. Op zondag zetten we onze weg verder richting Hotton. De GR loopt hier vooral door bossen en velden om pas helemaal aan het eind terug de Ourthe op te zoeken. De klimmers onder ons zullen hier de rotsen van Hotton herkennen. Na een korte pauze in Hotton wandelen we naar het station van Melreux waar de tocht eindigt.

Inschrijven? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld in je mail je naam en telefoonnummer. Inschrijven kan tot zondag 18 augustus. Er is een maximum van 12 deelnemers.

Er zal midden augustus een mail gestuurd worden naar alle deelnemers met praktische informatie. De deelnemers kunnen onderling afspreken om kookmateriaal en tenten te delen. Als je ondertussen vragen hebt over je materiaal of de tocht, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Contact informatie

Naam:
Wouter Proost