BVLB - Andere Activiteiten

Bovenop onze hoofdactiviteit biedt Bergsport Vlaams Brabant ook nog een aantal andere activiteiten die nauw verwant zijn met de Bergsport. Wandelen, Mountainbike, Clubavonden,...

In elk van de rubrieken vindt u meer informatie in verband met de door ons georganiseerde activiteiten.

Plaats: La Bérarde Les Ecrins (Fr)
Periode: Zaterdag 8 augustus 2020 (avond)- zaterdag 15 augustus 2020 (middag)
Begeleiding: Wim Maginelle
Uiterste inschrijvingsdatum: 15 mei 2020
Infoavond voor deelnemers: 9 juni 2020
Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelgroep

5C voorklimmen en ouder dan 18 jaar. KVB3 behaald hebben en ervaring in het klimmen van meerdere touwlengtes in goed behaakte routes.

Beschrijving

Heb je het klimmen van meerdere touwlengtes in behaakte routes goed in de vingers en wil je de stap zetten naar trad/adventure climbing, dan is deze stage iets voor jou. Alle technieken van KVB4 worden aangeleerd: plaatsen van nuts, cam’s, tricams, hex’s,…; standenbouw met mobiele zekeringsapparaten en reddingstechnieken. Dit wordt verder aangevuld met handige tips en tricks. Verschillende ‘wat als..?’-situaties worden ingeoefend op de rotsen. Hierdoor word je oplossingspallet vergroot, zodat je beter op onvoorziene situaties voorbereid bent. Nadruk ligt op techniek, veiligheid en zelfredzaamheid Er wordt geoefend in geëquipeerde en semi-geëquipeerde routes in alpiene omgeving.

Kostprijs

190€: Begeleiding, KVB4-boekje, KVB4-test + pasje, gebruik van touwen.
300€: 7 nachten halfpension in gezellige Gîte L’ancienne Ecole.
Niet inbegrepen: klimmateriaal, lunch, vervoer h/t, dranken.

Plaats: La Bérarde, Les Ecrins (Fr)
Periode: Zaterdag 11 juli (avond) – 18 juli 2020 (middag)
Begeleiding: Tine Debaillie & Wim Maginelle
Uiterste inschrijvingsdatum: 15 mei 2020
Infoavond voor deelnemers: 15 juni 2020
Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelgroep

Beginnende outdoor-voorklimmer.

Beschrijving

In deze stage leren we de beginnende outdoor-voorklimmer alle KVB3-vaardigheden aan en brengen we de kennis bij om meerdere touwlengtes zelfstandig en veilig te klimmen. We stimuleren de ‘zelfredzaamheid’ om in alpiene omgeving te klimmen. Doelstellig van de stage: Het klimmen van een route van 10 touwlengtes en het behalen van KVB3.

Kostprijs

200€: Begeleiding, KVB3-boekje, KVB3-test + pasje, gebruik van touwen.
300€: 7 nachten halfpension in gezellige Gîte L’ancienne Ecole.
Niet inbegrepen: klimmateriaal, lunch, vervoer h/t, dranken.

Organisatie: Clubstage BVLB.
Plaats : Ortlergebied (Zuid-Tirol)
Periode : zaterdagavond 18 juli tot en met zondagmorgen 26 juli 2020.
Begeleiding: Frank Mattens en Wim Decabooter. Hochalpinelehrwarten OeAV.
Uiterste inschrijvingsdatum: 01/04/2020
Voorbereidingsweekend: zaterdag 25 en zondag 26 april 2020
Maximum aantal deelnemers: 10.
Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelnamevoorwaarden:

  • reeds een stage beginners gevolgd hebben of een gelijkaardige ervaring.
  • beschikken over een heel goede fysieke conditie.
  • deelname aan het voorbereidingsweekend.

Doelgroep: voor zij die reeds een beginnersstage volgden en dit willen aanvullen met een ervaringsstage.

Het betreft een alpine stage waarin ERVARING in zelfstandige beklimmingen van niveau F-PD een vereiste is.
Inhoud en doelstellingen: leren vorderen in alpien terrein met moeilijkheidsgraad PD-AD. Beheersen en verfijnen van de technieken die hiervoor nodig zijn.

Wij verwachten van de deelnemers een volledige autonomie bij het plannen en uitvoeren van de beklimmingen. Het leren nemen van de juiste beslissingen in functie van veiligheid en snelheid. Tijdens de stage worden alle reeds gekende alpiene technieken herhaald en verder verfijnd.

Prijs: 675 euro (150 euro voorinschrijving op rekening van BVLB)
Inbegrepen: voorinschrijving, organisatie, begeleiding, liften, overnachtingen in halfpension.
Niet inbegrepen: eigen materiaal, lunch, vervoer, dranken.

Mogelijke beklimmingen: Zufallspitze , Cevedale , Köningspitze, Grosser Angelus, Suldenspitze en Ortler.

Outdoor techniekverfijning “Onder begeleiding ervaring opdoen”

Plaats: La Bérarde, Les Ecrins (Fr)
Periode: Zaterdag 18 juli (avond)- zaterdag 25 juli 2020 (middag)
Begeleiding: Wim Maginelle en Tine Debaillie
Uiterste inschrijvingsdatum: 15 mei 2020
Infoavond voor deelnemers: 10 juni 2020
Info en inschrijvingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Doelgroep

Gezien het aanbod van de routes min. 5c outdoor voorklimmen en ouder dan 18 jaar. KVB3 behaald hebben. Ideaal voor mensen die na het behalen van hun KVB3 verder willen ontwikkelen tot een zelfstandige outdoor rotsklimmer.

Beschrijving

In deze stage willen we de KVB3’er onder begeleiding ervaring laten opdoen. KVB3-technieken worden herhaald en aangevuld, zodat zelfstandig meerdere touwlengtes (>10) in goed geëquipeerde routes op een veilige manier geklommen kunnen worden. Uiteraard wordt er ook veel geklommen in lange routes, oa Tête de la Maye of de Dibona. De zelfredzaamheid van de klimmer wordt gestimuleerd. Gezien de hoogte waarop de routes zich bevinden (vaak boven de 2000m), leren we je rekening te houden met alpiene aspecten (vinden van de routes, weer,…). Indien gewenst kunnen ook reddingstechnieken aangeleerd worden.

Kostprijs

170€: Begeleiding
300€: 5 nachten halfpension Gîte Ancienne Ecole, 2 nachten halfpension in refuges, Touwen
Niet inbegrepen: materiaal, lunch, vervoer h/t, dranken

2019 11 clubfeest 1000px

Het clubfeest is er voor alle leden van onze club, klimmer, wandelaar, jong en oud. Het is een nieuw evenement en het zou leuk zijn moesten we een grote opkomst hebben!

Aarzel niet en schrijf je in via bvlb.be/clubfeest/inschrijven. Elke aanwezige bekomt een nieuw clubgadget en ook zullen de splinternieuwe club T-shirts klaar liggen.

Wie goesting heeft kan die dag de handen uit de mouwen steken tijdens het rotsbeheer aan het massief van Durnal.

Het feest zelf gaat door vanaf 17 u zaterdagnamiddag op het afgesloten domein van Durnal II (dat werd afgehuurd). GPS: 50° 19' 19.93" N en 4° 58' 01.31" O

Dit domein ligt op amper 1 km van het klimmassief van Durnal. Er is een grote hangar waarin binnen kan worden gezeten bij slecht weer (en we zorgen voor wat verwarming). Buiten maken we een groot kampvuur als het droog is. Zorg wel zelf voor wat kampeerstoeltjes en een plooitafeltje (en wie heeft dat niet als bergliefhebber ?)

Er komt een frietkraam speciaal afgezakt met alle lekkers :-) Er kan op heel het terrein overnacht worden in tentjes (of camper). Er zijn ook toiletten.

Op zondag 24 november kan er recreatief worden geklommen op het daags voordien mooi 'gepoetste' klimmassief van Durnal. Schrijf jullie snel in dan weten we hoe groot de berg frietjes moet zijn :-)