Sportklimstage Ettringen, Duitsland

Evenement 

Titel:
Sportklimstage Ettringen, Duitsland
Wanneer:
17-05-2013 - 20-05-2013 
Locatie:
Ettringen, Duitsland -
Categorie:
Sportklimmen

Beschrijving

Voor alle getrainden (diegenen die bij David & Joran tijdens de lessen hebben afgezien maar ook andere diehards) hebben we een fijn verlengd weekend in petto:

 Sportklimstage in Ettringen (Duitsland)

Deze stage gaat door tijdens het Pinksterweekend. We vertrekken vrijdagavond 17 mei al carpoolend naar Ettringen (bij Koblenz/Mayen, een kleine 300 km van Brussel) en komen op maandagavond 20 mei terug. We verblijven op een camping (tentjes zelf mee te brengen) in de buurt van het massief.

Ettringen heeft granietklimmen en barstenklimmen te bieden (dat is eens iets anders dan onze Belgische afgeklommen kalk…). De routes zijn niet altijd uitgerust met haken maar de barsten lenen zich perfect tot het zelf afzekeren met klemblokken en friends. Zaterdag, zondag en maandag kunnen we naar hartenlust trainen en klimmen onder de alziende ogen van David en Ruben. Zij geven de nodige uitleg bij het steken van klemblokken en friends en sturen je (voor)klimtechnieken bij. Op die manier krijg je meer zelfvertrouwen bij het voorklimmen en kan je je niveau verhogen.

Het aantal eenvoudige klimroutes is er eerder beperkt maar indien je vlot 5a-5b (of meer natuurlijk) voorklimt, kom je zeker aan je trekken. Je neemt deel aan een stage in groep, dwz dat je je houdt aan de voorziene dagindeling. Er wordt samen geklommen en samen gegeten. Per dag zijn er enkele deelnemers verantwoordelijk voor het klaarmaken van het eten.

Om helemaal goesting te krijgen: http://www.klettern-ettringen.de.

 

Begeleiders: Ruben Hostyn en David Vierbergen

Prijs: € 100 voor BVLB-leden, € 125 voor niet-BVLB-leden.

Inbegrepen: logement op camping + vol pension, begeleiding en gebruik touwen.

Niet inbegrepen: vervoersonkosten (carpoolen) + drank

Info en Inschrijvingen (voor 08/04/2013) : via Sara Barbier sara.barbier@bvlb.be

 

Locatie

Locatie:
Ettringen, Duitsland

Beschrijving

Helaas geen beschrijving beschikbaar